Suomen Semiotiikan Seura

Suomen Semiotiikan Seura (SSS) ry. on semiotiikan tutkimusta, opetusta ja muuta harrastusta Suomessa edistävä yhdistys, joka toimii kaikkien semiootikkojen yhdyssiteenä. Seuraan ovat tervetulleita niin semiotiikan tutkijat kuin siitä muuten kiinnostuneet. Seura on perustettu 1979 ja sen nykyinen jäsenmäärä on n. 130. Seuralla on myös 20 kansallisesti ja kansainvälisesti arvostettua kunniajäsentä.

Tärkeimpiä tapahtumia on joulukuun 1. päivän lähettyvillä Helsingissä pidettävä Oskarin päivän seminaari, jolla kunnioitetaan edesmenneen semiootikon Oscar Parlandin (1912-1997) elämän-työtä. Yhteistyössä Helsingin yliopiston semiotiikan opintokokonaisuuden kanssa seura ylläpitää avointa Studia Semiotica Generalia -luentosarjaa, jossa on joka lukukausi oma teema ja alustajina semiotiikan keskeisiä tuntijoita.

Yhdessä Taidehistorian seuran kanssa SSS julkaisee korkeatasoista neljä kertaa vuodessa ilmestyvää Synteesi-lehteä, joka on merkittävin suomenkielinen ko. alojen julkaisu. Lehden vuosikerta sisältyy seuran jäsenmaksuun, joka vuodelle 2015 on 45 euroa (perustutkinto-opiskelijoilta 30 euroa).

Jäsenyyttä voi hakea tällä lomakkeella.

Mainokset

Pidä blogia WordPress.comissa.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: